Fenomenul caselor care rezistă la schimbare, atracție turistică în China

În China un fenomen a devenit atracție turistică: e vorba despre casele care refuză să cedeze în faţa presiunilor dezvoltatorilor imobiliari. Fenomenul e încurajat de legislaţia chineză, care nu permite demolarea unei clădiri fără a se ajunge la o înțelegere cu proprietarul.

31 Mai 2021, 13:22 (actualizat 31 Mai 2021, 14:57) Știrile TVR |

Autostrada și podul din materialul video sunt spectaculoase, însă se termină într-un gard. Aceasta este consecința refuzului unor proprietari de a ceda terenul aflat în calea lucrărilor de infrastructură sau a dezvoltatorilor imobiliari. Lucru surprinzător într-o țară centralizată, precum China. Mai cu seamă că această poziție a unora dintre proprietari este un adevărat fenomen, cum este cazul unei case, care a rezistat construcției unei șosele, fiind ocolită de aceasta. Legea nu permite autorităților să demoleze o locuință fără acordul proprietarului, ceea ce explică numărul din ce în ce mai mare al unor astfel de case rezistente la schimbare.

Un alt imobil rezistă spectaculos într-o pădure de zgârie nori. Locatarii nu doresc să plece pentru că aici trăiesc mai ieftin și nu și-ar permite să se mute în altă parte.

Compensațiile financiare oferite de stat rareori se ridică la așteptările proprietarilor. La Shanghai, prețul metrului pătrat de teren a crescut de 400 de ori în zece ani, ajungând în prezent la 10.000 de euro. Există și cazuri de persoane care acceptă compensațiile autorităților sau dezvoltatorilor imobiliari dacă acestea înseamnă condiții mai bune de trăi.

Fenomenul caselor care rezistă la schimbare a devenit deja atracție turistică. Curioșii urmăresc pe hărți unde se află astfel de case și le vizitează pentru a le fotografia, pentru că niciodată nu se știe cât vor rezista presiunilor autorităților și dezvoltatorilor imobiliari.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI