Fenomene meteo la extreme în următoarele 24 de ore, în România. După un val de căldură de cod portocaliu în vest, cod portocaliu de averse în 14 județe și cod galben de instabilitate în 23 de județe

5 iulie 2022, 11:23

Până la ora 20.00, valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

De la ora 12.00 intră în vigoare până miercuri seară, la ora 20.00, un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel de fenomene se vor semnala astăzi în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte (5/6 iulie) și mâine (6 iulie) treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud.

Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-35 l/mp.

De la ora 14.00 și până miercuri la ora 10.00, este cod galben de instabilitate în sud-vest, în zona montană și submontană.

La noapte (5/6 iulie) și mâine (6 iulie), treptat, va fi instabilitate și în vest, centru, nord, nord-est și sud.

Se vor semnala averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-35 l/mp.

În același interval, va fi cod portocaliu de instabilitate local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei.

Vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70-80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 35-40 și pe arii restrânse 50-60 l/mp.

De miercuri de la ora 12.00, până la ora 20.00, va fi cod galben de căldură și de disconfort termic ridicat în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei.

Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite