Fenomen straniu în Crimeea. O substanță care seamănă cu rugina se așterne peste tot

29 august 2018, 19:19

Substanța ușor uleioasă se depune pe toate structurile exterioare din metal, acoperișuri, mașini, garduri, leagăne. Vegetația se usucă peste tot în jur. Intră și în case, acoperă vasele, clanțele ușilor, orice obiect de metal, cât de mic.

Lilia Polukarova, locuitor Armyansk: „De-abia am cumpărat şi instalat mobila de bucătărie. Şi, acum trei zile, am găsit-o plină de rugină”.

Sergey Polukarov, locuitor Armyansk: „Acum trei zile, căpşunii au început să se ofilească. Asta nu se întâmplă niciodată în această perioadă”.

Autoritățile locale recunosc poluarea cu o substanță necunoscută. Dar specialiștii suspectează deja o scurgere de acid sulfuric de la o uzină de titan, veche de 50 de ani.

Sergey Kondratiyev, chimist: „Am o bănuială despre ce se întâmplă aici: a fost o emisie de dioxid de sulf în atmosferă, care a căzut ca o ploaie acidă”.

E un acid puternic; atacă rapid orice suprafață metalică. E foarte toxic pentru oameni și animale, dacă e inhalat. Conducerea uzinei incriminate nu vrea să facă nicio declarație. Ancheta oficială abia a început. Între timp, rugina continuă să se depună peste tot.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite