Femeile din Afganistan se tem că, după preluarea puterii de către talibani, își vor pierde libertatea, drepturile și chiar viața

17 august 2021, 07:53

Farzana Kohcai este parlamentar și a fost implicată în societatea civilă. A militat pentru drepturile omului. Spune că se teme pentru viața ei și pentru libertatea de a munci și de a vorbi liber.

Farzana Kohcai, parlamentar: „Deci, îmi este frică de aceste lucruri, în primul rând mă tem pentru viața mea, pentru ce se poate întâmpla, sunt impredictibili și oamenii cunosc firea talibanilor și ce se întâmplă în Afghanistan. Apoi, mă tem pentru libertatea mea, nu știu dacă femeile vor putea munci, dacă vor avea dreptul la participare politică, la viaţa socială, la viaţa economică, dacă vom avea acces la educație, de asta mi-e frică.”

Farzana evaluează alternativele de-acum încolo. Primul scenariu ar fi că talibanii vor limita anumite drepturi pentru femei, dar nu le vor împiedica să meargă la școală sau să muncească. Al doilea scenariu, cel mai grav, ar fi că vor alunga femeile din societate. Ea adaugă: e greu să crești cu anumite valori și într-o zi să vină cineva și să le ia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite