Femeia din Suceava, suspectă de coronavirus, nu este infectată. Confirmarea vine de la specialiştii Institutului Matei Balş din Capitală

8 februarie 2020, 13:42

Pacienta a ajuns aseară la Spitalul de boli infecțioase din Iași, cu o ambulanță specială, în condiții de izolare stricte. Medicii i-au recoltat sânge și exudat faringian și nazal, iar probele au fost trimise la Institutul Matei Balș din București, care au infirmat suspiciunea de infecție cu coronavirus.

Bolnava nu va mai fi izolată și nici medicii care o vor trata nu vor mai avea nevoie de protecție specială, așa cum s-a întâmplat în cazul transferului de la Suceava la Iași.

Atunci a avut loc și un incident. La urcarea în ambulanță, unul dintre paramedici a alunecat pe rampa de acces și s-a prăbușit cu tot cu pacientă.

ISU Suceava a precizat că medicul a încercat să protejeze bolnava și că targa nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul său. În urma incidentului nu a fost deteriorată capsula de protecție, iar pacienta nu a avut leziuni.

Femeia predă limba engleza în China și s-a întors acasă cu avionul în urmă cu o săptămână. S-a prezentat singură la spital atunci când a început să se simtă rău.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite