Femeia din Suceava, rănită grav în urma unei explozii din locuința sa, transferată la Spitalul Floreasca. Ore de așteptare pentru un loc

1 februarie 2018, 09:18

Explozia a avut loc dimineață, când femeia de 33 de ani a încercat să aprindă aragazul. Cel mai probabil, s-a produs o acumulare de gaze de la butelie.

Pacienta a fost transportată la Spitalul județean din Suceava, dar avea arsuri pe aproape jumătate din suprafața corpului, iar medicii au cerut transferul către un centru de mari arși din țară.

S-au lovit de refuzul celor de la Iași și București.

În Iaşi, sunt doar 10 paturi pentru pacienții cu arsuri, amplasate în spaţii improvizate, în Spitalul „Sfântul Spiridon”.

După mai multe ore, Spitalul Floreasca din București a găsit, totuși, un loc disponibil.

În toată țara, pentru marii arși sunt doar 11 locuri la standarde europene. Toate, în Capitală: 6 la Spitalul Floreasca şi 5 la Spitalul de Arşi.

Nu e prima dată când doctorii încearcă ore în șir să găsească locuri pentru pacienți cu arsuri grave.

Două clinici noi pentru marii arși stau nefolosite la Iași și la Timișoara, din cauză că lipsesc echipamentele și aparatura.

Aparatura pentru noile centre de mari arși urmează să fie cumpărată cu bani de la Banca Mondială – un împrumut de 250 de milioane de euro.

ACTUALIZARE Medicii spun că aproximativ 45% din suprafața corpului femeii este afectată. Cadrele medicale de la UPU Suceava au solicitat transferul la secția de arși a Spitalului Sf, Spiridon din Iași, însă au fost refuzați pentru că acolo nu mai erau locuri libere.

Tot de un refuz au avut parte și la Spitalul de Arși din București.

Medicii încearcă să o transfere la o secție de arși a spitalului din Brașov.

Femeia nu mai poate sta decât câteva ore la UPU Suceava, apoi trebuie de urgență transferată, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului sin Suceava, Mihai Ardeleanu.

……………………………………………………………….

Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu. Femeia, în vârsta de 33 de ani, a suferit arsuri de gradele I şi II și a fost transportată la UPU Suceava.

În casă se mai aflau soţul femeii şi doi copii. Cei mici au suferit doar un atac de panică, iar soţul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Din primele informaţii, deflagraţia s-a produs în urma unei acumulări de gaze de la butelie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite