Femeia care a deschis focul la sediul Youtube din California se considera persecutată de gigantul clipurilor video

4 aprilie 2018, 20:23

Nasim Aghdam avea 38 de ani şi era de origine persană. Avea mai multe canale pe YouTube; era pasionată de fitness, vegană şi susţinătoare a drepturilor animalelor.

Nasim Aghdam: „Sunt discriminată, sunt restricţionată de YouTube şi nu sunt singura. Recent mi-au atacat canalul meu în persană, Nasime Sabz, şi dacă vreţi să îmi vedeţi clipurile veţi observa că acelea mai noi nu au deloc vizualizări,iar cele mai vechi nu mai sunt văzute.Asta e pentru că sunt restricţionată.”  Asta declara Nasim Aghdam, într-unul  dintre clipurile sale, repostat pe site după ce YouTube l-a restricţionat.

Nasim reclama că imaginile ar fi fost interzise pentru conţinutul sexual – dar se plângea că artiste ca Miley Cyrus sau Nikki Minaj au clipuri mult mai nepotrivite pentru copii şi nu le-a interzis nimeni: „Asta le fac activiştilor vegani şi multor altora care promovează un stil de viaţă sănătos şi un tratament etic pentru animale. Oameni ca mine nu sunt profitabili pentru marile companii, ca acelea din domeniul creşterii animalelor, domeniul medical şi altele. De aceea ne discriminează şi ne cenzurează.”

Femeia susţinea că, nemaiavând vizualizări, YouTube i-a tăiat, practic, sursa de venit din publicitate.

Zilele trecute, femeia a plecat de acasă şi nu a mai răspuns la telefon – familia a suspectat că era ceva în neregulă.

După atac, preşedintele Donald Trump a mulţumit poliţiei pe Twitter pentru intervenţia extrem de rapidă – dar nu a făcut nicio menţiune la dreptul de portarmă, consfinţit de Constituţie.

La începutul lui februarie, un adolescent şi-a împuşcat mortal 17 colegi şi profesori în Florida. În întreaga ţară au avut loc apoi proteste fără precedent pentru limitarea accesului la arme de foc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite