Femeia care și-a abandonat fetița de cinci luni în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea s-a predat autorităților

16 februarie 2021, 12:14

Femeia care și-a abandonat fetița nou-născută are 35 de ani, este din Vâlcea și a fost cadru didactic.

Ea le-a spus procurorilor că mai are doi copii minori, iar soțul său era violent și nu își mai dorea încă un copil. Așa că, în urmă cu o săptămână, și-a luat câteva haine uzate din casă și a născut în mașină, singură, fără asistență medicală.

Ar fi ținut fetița în mașina parcată în apropierea locuinței patru zile, iar când nu a mai știut ce să facă și cum să se descurce cu ea, a decis să o abandoneze într-o scară de bloc din Râmnicu Vâlcea.

O locatară a descoperit nou-născutul și a alertat poliția.

În urma unei expertize medicale, s-a constatat că mama, acuzată de abandon de familie, suferă de o tulburare post natală. Acum se află internată la secția de psihiatrie de la Spitalul din Râmnicu Vâlcea.

Protecţia Copilului Vâlcea aşteaptă rezultatul anchetei poliţiştilor înainte de a lua o decizie privind bebelușul și cei doi frați ai săi. După ce va fi externat, bebelușul va ajunge temporar în grija unui asistent maternal.

Mama este cercetată penal pentru că şi-a abandonat familia. O expertiză va arăta dacă a avut sau nu discernământ când şi-a abandonat copilul abia născut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite