Femeia ținută în lanțuri de tatăl său a fost trimisă acasă de medici

16 februarie 2020, 18:33

Drama continuă în comuna Saravale. Un tată de 80 de ani trebuie să aibă singur grijă de fiica lui de 41 de ani care care probleme psihice. Până de curând a ținut-o în lanţuri.

Femeia a stat internată două zile după care a fost trimisă acasă. Medicii de la Spitalul de Boli Psihiatrice din Timisoara îi cunosc istoricul bolii şi consideră că nu este un caz periculos.

Femeia suferă de dromomanie, o afecțiune care se manifestă la unii bolnavi psihici prin dorința de a pleca. Medicii au tratat-o, dar, nefiind violentă, autoritățile consideră că nu se impune internarea ei permanentă într-un centru special. Dar ea poate fi dusă la centru dacă nu este îngrijită adecvat în familie. Totul depinde de asistenții sociali.

De câteva luni, de când i-a murit mama, bolnava este doar în grija bătrânului ei tată.

Femeia a fost găsită în urmă cu câteva zile, noaptea, umblând prin comună, cu lanțurile prinse de picioare. Vecinii, şocaţi, au sunat la 112.

Nu este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva. De obicei, când este găsită, bolnava este internată, dar, după tratament, este din nou predată familiei. Situaţia femeii este cunoscută de asistenții sociali din Saravale, dar, până acum, autorităţile locale nu au făcut declaraţii în acest caz.

Ce se va întâmpla cu femeia ținută în lanțuri depinde acum şi de o anchetă a asistenților sociali din Timișoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite