Femei, copii şi bătrâni, adăpostiți în subsolul fabricii de oțel Azovstal din Mariupol. Trupele ruse bombardează constant uzina

Femei si copii adăpostiţi in subsolul fabricii din Mariupol
Femei si copii adăpostiţi in subsolul fabricii din Mariupol
19 aprilie 2022, 08:15

Myhailo Vershynin, șeful poliției de patrulare a Mariupol, a declarat pentru CNN că aproximativ 1.000 de civili, inclusiv femei, copii și bătrâni, se adăposteau în interiorul fabricii.

„Ei s-au stabilit acolo, s-au asigurat cu hrană și apă”, a spus el. „Acești oameni nu au vrut și încă nu vor să iasă din oraş, au fost conștienți că au mai multe șanse să rămână în viață aici”.

Comandantul regimentului Azov, una dintre unitățile care apără orașul, a spus că forțele ruse au bombardat „cu intenţie” fabrica, în timp ce sute de oameni se adăposteau înăuntru.

„Forțele ocupaționale ruse și împuternicitul lor din Republica Populară Lugansk/Republicile Populare Donețk știu despre civili și continuă focul asupra fabricii cu bună ştiinţă. Folosesc bombe cu cădere liberă, rachete, bombe de distrugere a buncărelor și toate tipurile de artilerie, atât terestre, cât și navale, pentru atacuri fără discernământ”, a declarat locotenent-colonelul Denys Prokopenko pe Telegram.

Combinatul siderurgic Azovstal este un complex industrial aflat în sud-estul orașului Mariupol. Complexul se întinde pe o suprafață de peste 6 km și avea peste 10.000 de angajaţi. Nu este clar câte trupe ucrainene mai sunt încă în fabrică.

Comandantul unității marine ucrainene din oraș a spus că Mariupol este „acum iadul pe pământ”.

„La uzina Azovstal, femeile cu copii și bebeluși trăiesc în buncăre. În foame și frig. În fiecare zi sunt vizați de aviația inamică. Răniții mor în fiecare zi pentru că nu există medicamente, apă, mâncare”, a povestit Serhii Volyna, comandantul Brigăzii 36 Marine Separate, într-o scrisoare deschisă adresată Papei Francisc și publicată luni pe site-ul Ukrainska Pravda.

„A venit vremea când rugăciunea nu este suficientă”, a adăugat el. Papa a denunțat războiul și a cerut pace în binecuvântarea sa de Paște de duminică.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite