Felix Bănilă, procuror-şef al DIICOT: Până nu avem elemente clare că fetele ar fi decedate, nu putem neglija varianta că ar fi în viaţă

31 iulie 2019, 15:19

„Până nu avem elemente clare că ar fi decedate, noi nu putem neglija varianta că ar fi în viață”

„Până nu avem niște concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta dintre cele două victime ar fi fost într-adevăr ucise, sunt doar niște indicii, noi le spunem rezonabile, așa cum prevede Codul penal și Codul de procedură penală. În mod cert, nu putem neglija nicio variantă de anchetă. (…) Până nu avem elemente clare că ar fi decedate, noi nu putem neglija varianta că ar fi în viață”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Felix Bănilă.

„S-a găsit ADN aparținând victimei atât în locuință, cât și în mașina inculpatului”

Procurorul-șef DIICOT a precizat că ADN-ul Alexandrei Măceșanu a fost găsit atât în locuința lui Gheorghe Dincă, cât și în mașina acestuia, însă nu și pe fragmentele osoase găsite în cazanul din curte.

„S-a găsit ADN aparținând victimei, dar nu pe fragmentele osoase găsite în acel cazan. S-a stabilit cu siguranță, pe baza problelor ADN, prezența Alexandrei atât în locuință, cât și în mașina inculpatului”, a declarat Felix Bănilă.

„Butoiul este un arzător improvizat (..) Ar trebui să avem în vedere și factorul timp. Nu putem să ne bazăm în exclusivitate pe declarația inculpatului”

Anterior, șeful DIICOT, Felix Bănilă, a explicat, că în urma propriilor verificări, a observat că butoiul unde au fost găsite fragmente osoase despre care se crede că sunt ale Alexandrei nu este un butoi, ci un arzător improvizat, care acționează ca o sobă. Avem fragmente osoase ridicate. (…) Victima este un minor de 15 ani. Admițând că ar fi fost arsă în acel butoi metalic… Am fost și m-am edificat. Am constatat că nu este un butoi în adevăratul sens al cuvântului, este vorba despre un arzător improvizat. Este vorba de un suport metalic confecționat artizanal, cel mai probabil de inculpat, pentru a arde diverse obiecte sau resturi. Butoiul nu are capace la ambele capete ale cilindrului. El este așezat pe un chirostiu metalic și focul se pune dedesubt. Funcționează ca o sobă improvizată. Ar trebui să avem în vedere și factorul timp. Nu putem să ne bazăm în exclusivitate pe declarația inculpatului, indiferent cât de sincer ne-ar părea”, a explicat șeful DIICOT, Felix Bănilă.

„Căutările cu privire la victime trebuie să aibă în vedere un alt spațiu”

Procurorul a mai precizat că: în urma cercetărilor s-au desfășurat toate actele necesare pentru a ne asigura că victimele nu se află în acel imobil sau în curtea imobilului respectiv, aparținând inculpatului. Vă pot afirma cu maximă certitudine că ale noastre căutări cu privire la victime trebuie sa aibă în vedere un alt spațiu sau locuri din proximitatea acelei adrese.

Vineri, oamenii legii au găsit, la domiciliul lui Dincă Gheorghe, haine arse într-un butoi, oase, bijuterii, 5 pungi de carne în congelator (stabilindu-se că niciuna nu era de natură umană).

Felix Bănilă, a anunțat, miercuri, că Direcția nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă, astfel că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate încă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite