În nordul țării, la capăt de hartă, în satul Bilca din județul Suceava, locuiește Felicia Cucirean, rapsod popular. De-a lungul vieții a creat zeci de versuri și cântece populare. Le-a scris, pe toate, de mână, într-un caiet, pe unele le cântă chiar ea, altele încă așteaptă să fie culese și duse prin lume. I s-a acordat titlul de “tezaur uman viu” în 2013, și în același an, președintele României i-a acordat medalia Meritul cultural.
Tanti Filita, așa cum îi spune toată lumea din sat, este una dintre cele mai valoroase horitoare ale țării. Conduce ansamblul de femei, numit „Babele de la Bilca". Grupul a fost înființat în anii șaizeci de către o învățătoare din comuna suceveană, alături de femeile din sat care au știut să cânte și să danseze după datină.
În deceniile trecute, Babele de la Bilca erau la fel de cunsocute ca fetele de la Căpâlna, iar grupul era format din peste 20 de femei din sat.
Dansul specific grupului se numește „Bătrâneasca de la Bilca", ușor de recunoscut după ritmul leganat și desenul șerpuit al coregrafiei. Specific ansambulului este și costumul popular, unic în zonă.
De 15 ani, Felicia Cuciurean este în fruntea grupului, horește și le învață și pe cele mai tinere jocul bătrânesc, iar pentru efortul ei de a duce mai departe acest dans unic în țară, a fost onorată cu titul “tezaur uman viu”.