Feeria Concertului de Anul Nou de la Viena, în direct, la TVR 1 și TVR HD

30 decembrie 2018, 15:02

1 ianuarie 2019 marchează aniversarea a 60 de ani de când Concertul de Anul Nou de la Viena este transmis de televiziune în întreaga lume.

Anul acesta, Concertul de Anul Nou este televizat în peste 90 de ţări şi va fi urmărit de mai mult de 40 de milioane de telespectatori.

Dirijorul Christian Thielemann va fi în premieră la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Viena.

Programul de anul acesta este pur vienez şi aproape exclusiv straussian, cu valsuri, polci, marşuri şi câteva celebre extrase instrumentale din operetele familiei care a dat tonul muzicii în capitala Austriei aproape un secol şi jumătate.

Sunt doar doi compozitori din afara dinastiei Strauss anul acesta: Carl Michael Ziehrer, cel mai temut rival al familiei Strauss în timpul vieţii, şi Josef Hellmesberger Jr., reprezentantul a două mari familii muzicale care a trăit tot la Viena, timp de trei generaţii.

Baletul de Stat din Viena va dansa sub îndrumarea lui Andrei Kaidanovski. Tânărul coregraf vienez de origine rusă îşi va face debutul la Concertul de Anul Nou cu ”Künstlerleben” şi ”PasmanCsárdás” de Johann Strauss fiul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite