Federica Mogherini, despre relația cu Rusia: Ar fi suprarealist să ne considerăm parteneri strategici

25 aprilie 2017, 15:21

Aflată la Moscova pentru prima dată de la preluarea funcției  în 2014 Federica Mogherini  a subliniat că în prezent cooperarea  dintre Rusia și Uniunea Europeană nu este înghețată ci pur și simplu frânată de dezacorduri profunde în special cu privire la Siria și Ucraina.

Mogherini a precizat ca Uniunea Europeana nu poate trece cu vederea anexarea peninsulei Crimea în urmă cu 3 ani iar sancțiunile vor rămâne în vigoare atâta timp cât o parte din teritoriul Ucrainei rămâne sub ocupație rusească.

Șeful diplomației de la Moscova și-a exprimat nedumerirea că Rusia este supusă sancțiunilor  și din cauza  conflictului din estul Ucrainei însă, spunea Lavrov – și autoritățile de la Kiev ar trebui penalizate pentru că nu își respectă angajametele asumate pe linia Acordurilor de la Minsk.

Lavrov s-a referit și la incidentul de duminică când un membru al misiunii de monitorizare OSCE și-a pierdut viața după ce vehiculul blindat în care se afla a trecut peste o mină.

În ciuda divergențelor existente Rusia și Uniunea Europeană  vor  continua cooperarea pe linia combaterii  terorismului,  migrației ilegale și a traficului de droguri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite