Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”: Angajaţii din peste 30 de unităţi de învăţământ din Bucureşti nu şi-au luat salariile

Bani salarii
Bani salarii
15 februarie 2021, 10:57

„Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să-şi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret”.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” menţionează că în această situaţie sunt mai multe grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee din sectoarele 1 şi 2, toate unităţile de învăţământ special din Bucureşti, dar şi inspectoratul şcolar şi Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă