Federaţia Sanitas organizează proteste în Piaţa Victoriei, săptămâna viitoare: Principala revendicare: creșterea cu 15% a veniturilor salariaților

Membrii Federaţiei Sanitas vor protesta în Piaţa Victoriei timp de trei zile, pentru a cere public guvernanţilor să-şi respecte obligaţiile legale faţă de angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, în caz contrar ameninţând cu deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

02 Februarie 2023, 16:42 (actualizat 02 Februarie 2023, 16:46) Știrile TVR |
Proteste SANITAS

"Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, întrunit miercuri, 1 februarie 2023, a decis calendarul acţiunilor de protest anunţate încă de acum două săptămâni. În zilele de 6, 7 şi 8 februarie 2023, în intervalul orar 10:00 - 14:00, membrii Sanitas vor fi în Piaţa Victoriei pentru a cere public guvernanţilor să-şi respecte obligaţiile legale faţă de angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială. Atât timp cât cei aflaţi la putere ignoră nevoile reale ale celor două domenii, regulile elementare ale dialogului social şi drepturile lucrătorilor, Sanitas va protesta, folosind toate formele şi instrumentele legale, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a federaţiei.

Revendicările Federaţiei Sanitas din România sunt: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei; declanşarea, de urgenţă, a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii Legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice; asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

"Seria acţiunilor de protest pe care Sanitas o deschide săptămâna viitoare va continua până la soluţionarea revendicărilor şi la îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei membrilor noştri de sindicat", avertizează liderii sindicali.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI