Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” organizează proteste în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi la sediile PNL şi USR

Protest Federația Solidaritatea Sanitară
Protest Federația Solidaritatea Sanitară
28 ianuarie 2021, 08:23

Intitulat „Marşul împotriva ingratitudinii guvernanţilor”, acest protest continuu organizat de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” include, alături de manifestările în stradă, exprimarea publică a nemulţumirii faţă de indiferenţa Guvernului şi pentru susţinerea revendicărilor, informează un comunicat al federaţiei. Până prezent aproape 12.000 de lucrători din sistem au aderat deja în mod public la lista susţinătorilor, informeaza Agerpres.

Sindicaliştii anunţă că vor transmite solicitările cu revendicările lor fiecărui parlamentar din judeţul semnatarului, Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor şi partidelor politice aflate la guvernare. De asemenea, sindicatele „Solidaritatea Sanitară” vor organiza întâlniri cu toţi parlamentarii din fiecare judeţ, evenimente aflate în curs de desfăşurare.

„Acţiunile şi formele de protest organizate de Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ exprimă nemulţumirile îndreptăţite şi aşteptările legale şi fireşti ale profesioniştilor din sănătate, ele constituind totodată o încercare de a evita apariţia protestelor spontane, care s-ar putea produce în momentul adoptării Legii bugetului de stat în Parlament. Revendicările conţin solicitările de introducere a unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, cei 93 de profesionişti decedaţi până acum la datorie şi faptul că doar circa 42% dintre lucrători au fost vaccinaţi, dovedind cu prisosinţă necesitatea unor intervenţii eficiente”, se arată în comunicatul federaţiei sindicale.

Totodată, revendicările au în vedere eliminarea costului social al unei economii infime (circa 0,19% din total buget) vizată prin tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite