Federația Sanitas solicită măsuri de protecție împotriva coronavirusului pentru cadrele medicale de la Primiri urgențe

Unitate Primiri Urgente
Unitate Primiri Urgente
30 martie 2020, 18:05

Federaţia Sanitas atrage atenţia că noul coronavirus are o răspândire comunitară, că un procent foarte mic din populaţie a fost testat pentru COVID-19 şi că mulți pacienţi nu răspund sincer la chestionarele epidemiologice în momentul internării în spital.

Pentru aceste motive, organizaţia sindicală solicită mai multe măsuri pentru protecţia personalului medical: asigurarea echipamentelor de protecţie adecvate personalului care intră în contact cu pacienţii ce se prezintă în UPU sau la camerele de gardă; asigurarea echipamentelor de protecţie adecvate personalului care activează în secţiile cu pacienţii nou internaţi; instruirea adecvată a întregului personal; asigurarea pre-triajului în absolut toate unităţile sanitare; suplimentarea cu personal a DSP-urilor pentru a face mai operative aceste instituţii şi a le creşte capacitatea de anchetă şi recoltare.

De asemenea, Federaţia Sanitas solicită testarea prioritară şi periodică a personalului din sistemul sanitar public.

Organizaţia sindicală aminteşte şi de noile dispoziţii privind internarea în spitale a pacienţilor care se prezintă la camerele de gardă sau UPU, emise în 28 martie:

(1). Întrucât persoanele prezentate la unităţile/compartimentele de primiri urgenţe şi camerele de gardă este posibil să fie infectate, măsurile de protecţie a personalului vor fi adaptate în mod corespunzător şi monitorizate de un responsabil desemnat pentru fiecare tură de serviciu.

Pacienţii prevăzuţi la alin. (1) pentru care este necesară spitalizarea, sunt internaţi în secţiile spitalului unde s-au prezentat, în secţiile celorlalte spitale de specialitate conform prevederilor O.M.S. nr. 1091/2006 privind aprobarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic sau în spitale nominalizate de către direcţiile de sănătate publică, fără a condiţiona internarea de existenţa unei testări pentru COVID-19 sau de rezultatul acesteia„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite