Federația de hochei anunţă că va folosi toate instrumentele pentru stoparea momentelor ofensatoare imaginii României

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a reacționat după scandalul de la meciul România - Ungaria
Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a reacționat după scandalul de la meciul România - Ungaria
10 mai 2022, 15:58

„Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a luat act de aspectele prezentate în presă şi analizează ceea ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial din Slovenia, mai exact la finalul meciului dintre reprezentativa României şi cea a Ungariei. Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă crede cu tărie că rolul său este nu numai acela de a asigura reprezentarea ţării nostre la competiţiile internaţionale de hochei pe gheaţă, ci şi acela de a promova cu mândrie imaginea României în lume şi este fermă în poziţia sa de a susţine respectarea legilor ţării noastre şi a reglementărilor specifice acestui sport. În final vă asigurăm că Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă va folosi toate instrumentele legale aflate la dispoziţia sa pentru ca intervenţia oricăror momente ce ar putea fi ofensatoare pentru imaginea ţării noastre să nu mai fie posibilă. Apreciem că este momentul să reamintim politicienilor, Guvernului României şi, deci, implicit miniştrilor acestuia, problemele legate de infrastructură şi tot ceea ce derivă din acestea”, se arată în comunicatul FRHG.

Citiți și > Scandalul intonării imnului Ținutului Secuiesc la meciul de hochei România-Ungaria. Simion: Separatismul pe criterii etnice este promovat de unii dintre colegii noștri. Răspunsul ministrului Mediului

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a declarat, luni, pentru Agerpres, că va convoca de urgenţă Biroul Federal al FRHG în care vor fi analizate filmările în care componenţii echipei naţionale a României „stau drepţi” în faţa galeriei Ungariei la meciul direct de la Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa A.

Oficialul FRHG a precizat că a văzut fotografii cu jucătorii români care stăteau în faţa galeriei maghiare la intonarea imnului şi că în tribuna suporterilor unguri s-a aflat şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, fost preşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.

Citiți și > Deputatul UDMR, Csoma Botond: Nici ministrul Transporturilor nu poate fi tras la răspundere dacă cineva cântă în tren

„Sunt nişte poze care circulă, în care se vede că Barna Tanczos era într-adevăr în galeria maghiarilor. Eu nu am fost acolo, dar au fost colegii. Vom face de urgenţă un Birou Federal, joi probabil, şi o să analizăm toate filmările, fotografiile. Vom cere şi un punct de vedere ministrului Sportului şi să vedem conform legii ce măsuri se pot lua, pentru că nu a fost doar atât. La început, galeria maghiară a început să cânte imnul, iar o foarte mare parte din jucătorii noştri au stat drepţi în faţa galeriei maghiare. Nu ştiu să vă spun dacă au cântat împreună cu ei, pentru că nu am fost acolo, dar am fotografiile şi se vede foarte clar că stăteau în faţa galeriei care cântă imnul. Acum vom vedea care este punctul de vedere al celor care au fost acolo”, a declarat Hălăucă.

Întrebat ce sancţiuni riscă jucătorii români dacă se dovedeşte că au cântat alături de galeria maghiară, Hălăucă a spus că regulamentul prevede pedepse în ceea ce priveşte însemnele naţionale ale României: „Noi avem în regulament sancţiuni privind tricolorul şi însemnele României, pentru asta avem sancţiuni. Acum nu pot să vă spun în momentul ăsta ce riscă jucătorii. În plus, dacă facem un Birou Federal va fi o decizie a membrilor Biroului Federal”.

Naţionala României a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), duminică, la Ljubljana, în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A.

România a pierdut toate cele patru meciuri, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.

Slovenia a încheiat pe primul loc, promovând astfel în eşalonul de elită al hocheiului mondial. Ungaria a ocupat locul secund, fiind urmată de Lituania, Coreea de Sud, în timp ce România s-a clasat ultima, fără vreun punct.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite