Fed Cup: Monica Niculescu este noul căpitan al echipei naţionale de tenis a României, în locul lui Florin Segărceanu

Monica Niculescu
Monica Niculescu
18 martie 2021, 16:38

Aflată pe locul 53 în clasamentul de dublu al WTA, Monica Niculescu va fi căpitan-jucător, ea urmând să facă parte din echipa României ca şi până acum.

„Monica Niculescu este noul căpitan al echipei naţionale de senioare a României, după ce antrenorul Florin Segărceanu a decis să renunţe la funcţia de căpitan-nejucător pe care a ocupat-o începând cu luna noiembrie 2017. Conducerea FRT îşi exprimă pe această cale recunoştinţa faţă de activitatea depusă de antrenorul Florin Segărceanu alături de echipa de Fed Cup a României, pe care a dus-o spre cea mai bună performanţă din istorie, semifinala Grupei Mondiale cu Franţa din anul 2019, şi îi mulţumeşte pentru pasiunea şi implicarea de care a dat dovadă în cei peste trei în care s-a ocupat de destinele Naţionalei de senioare a României”, arată FRT.

Prima întâlnire oficială în noua postură pentru Niculescu va fi România – Italia, programată în 16-17 aprilie, în Play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, noua denumire a Fed Cup.

„FRT anunţă că jucătoarea Monica Niculescu a acceptat propunerea de a fi noul căpitan al echipei naţionale a României, prima întâlnire oficială la care va participa în această calitate fiind România – Italia, din 16-17 aprilie 2021, din play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup”, se mai precizează pe site-ul FRT.

Jucătoarea numărul 1 a României,  Simona Halep, a anunțat ieri într-un interviu că se va întoarce în echipa de Fed Cup pentru barajul cu Italia. Fostul lider mondial se retrăsese din echipă, pentru a se concentra pe turneele de Grand Slam și pe Jocurile Olimpice din acest an.

Florin Segărceanu ocupa postul de căpitan-nejucător din 31 octombrie 2017, când l-a înlocuit în funcţie pe Ilie Năstase, cel care era suspendat din orice calitate oficială până în anul 2021 de către ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta şi pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum şi pe un arbitru şi un ziarist, la meciul de la Mamaia dintre echipele României şi Marii Britanii, din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup (22 aprilie 2017).

Născută la 25 septembrie 1987, la Slatina, Monica Niculescu a debutat în echipa naţională feminină a României în 2004, într-un meci de dublu din cadrul întâlnirii România – Turcia din grupa a II-a a Fed Cup, câştigat atunci împreună cu Gabriela Niculescu în faţa cuplului Cagla Buyukakcay/Pemra Ozgen (6-2, 6-4).

În total, ea a jucat în 52 de partide pentru România, câştigând 31 şi pierzând 21. Cea mai bună performanţă a sa în Fed Cup a fost atingerea fazei semifinalelor competiţiei în ediţia 2019, când România a fost învinsă la Rouen, de Franţa, scor 3-2.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă