Fed Cup: Gabriela Ruse- Ekaterina Alexandrova este primul meci al întâlnirii dintre România şi Rusia

6 februarie 2020, 14:33

În al doilea meci de simplu al zilei de vineri, cea mai bine clasată jucătoare română, Ana Bogdan (nr. 90 mondial), va juca împotriva Veronikăi Kudermetova, numărul 38 în clasamentul de simplu WTA. Ana Bogdan s-a impus în ambele dueluri cu Kudermetova, cu 6-3, 3-6, 6-2 în 2014 la Namangan (Uzbekistan) şi cu 6-3, 6-1 în 2017 la Hua Hin (Thailanda).

Sâmbătă, în prima partidă din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, se vor întâlni Ana Bogdan şi Ekaterina Alexandrova, iar în ultimul meci de simplu se vor afla faţă în faţă Elena Gabriela Ruse şi Veronika Kudermetova.

Bogdan şi Alexandrova au fost adversare o singură dată, rusoaica ieşind învingătoare în 2017, în calificări la Toronto, cu 6-1, 6-2.

Ruse va juca în premieră atât cu Ekaterina Alexandrova, cât şi cu Veronika Kudermetova.

Meciul de dublu va opune perechile Irina Bara (98 WTA la dublu)/Raluca Olaru (47 WTA la dublu) – Ana Blinkova (63 WTA la dublu)/Ana Kalinskaia (95 WTA la dublu).

Prima partidă a zilei de vineri va începe la ora 16:00, iar cea de sâmbătă la 14:00.

Echipa naţională de tenis a României întâlneşte în zilele de 7 şi 8 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, selecţionata Rusiei în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciul contează pentru calificarea la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu fac parte jucătoarele de tenis Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu, care au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În aceste condiţii, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia următoarele jucătoare: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (197 WTA).

Irina Bara, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian au fost nominalizate în premieră în lotul de Fed Cup al României.România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite