FCSB a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după 1-5 cu Sporting Lisabona

FCSB a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor
FCSB a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor
23 august 2017, 23:52

Seydou Doumbia (13), Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75) și Rodrigo Battaglia (88) au marcat pentru oaspeți.

Golul formației bucureștene a fost înscris de Junior Morais (20).

Sporting a câștigat meritat și și-a reconfirmat valoarea, în fața unei echipe care a intrat timorată în meci și după al doilea gol și-a pierdut complet luciditatea, comentează Agerpres.

După 0-0 la Lisabona, FCSB a sperat timp de o oră că poate ajunge din nou în grupele Champions League, la patru ani de la ultima sa experiență, dar tentativa ”roș-albaștrilor” s-a soldat cu un eșec de proporții.

FCSB a avut o oportunitate bună în chiar primul minut de joc, dar Alibec nu s-a înțeles cu Budescu în careul advers. Apoi, Sporting a preluat controlul jocului și a avut 15 minute de forcing, vicecampioana României ieșind rareori din propriul careu.

Bruno Fernandes (5) a avut prima tentativă la poarta lui Niță, dar Momcilovic a reușit să blocheze șutul.

Oaspeții au deschis scorul prin ivorianul Doumbia (13), care a trimis fulgerător în plasă din șase metri, mingea scăpată de sub control de Bruno Fernandes.

După primirea golului, FCSB a ieșit la joc și imediat Filipe Teixeira (14) a trimis primul șut al gazdelor pe poarta lui Rui Patricio, fără emoții pentru goalkeeper-ul lusitan.

FCSB a egalat prin Junior Morais (20), care a reluat în plasă mingea respinsă de Rui Patricio la șutul lui Denis Alibec.

În continuare, tot lusitanii au fost mai periculoși, acțiunile lor fiind mai rapide și mai bine realizate, astfel că Doumbia (33) a fost blocat in extremis de portarul Niță, cu prețul unei accidentări. Niță a fost la post la șuturile de la distanță expediate de Piccini (36) și Acuna (41).

În finalul primei reprize, Alibec a tras un șut de la 25 de metri, dar pe direcția lui Rui Patricio (45).

FCSB a început bine repriza secundă și șutul lui Teixeira a fost blocat în careul lui Sporting de Mathieu (46). Filip a avut o șansă notabilă (56), la o minge întoarsă de Alibec, dar a șutat peste poartă.

Pe fondul unui joc bun făcut de roș-albaștri, oaspeții au marcat al doilea gol, prin argentinianul Marcos Acuna, lansat excelent pe contraatac de Bruno Fernandes (60). Sporting s-a desprins decisiv în min. 64, când Gelson Martins a înscris la capătul unui nou contraatac.

Sporting a fost aproape și de golul patru, dar Niță a respins providențial șutul din unghi al lui Bruno Fernandes (73).

Lusitanii au marcat din nou, prin Bas Dost (75), care a reluat simplu în plasă după o pasă de geniu a lui Gelson Martins.

Al cincilea gol al echipei portugheze a fost marcat de Rodrigo Batalla (88), la capătul unui atac prelungit.

Sporting va juca în grupele Ligii Campionilor pentru a treia oară în ultimii patru ani.

FCSB (fosta Steaua) a jucat ultima oară în grupele Champions League în sezonul 2013/14, FCSB va evolua în grupele Europa League, tragerea la sorți fiind programată vineri.

FCSB — Sporting Lisabona 1-5 (1-1)

Au marcat: Junior Morais (20), respectiv Seydou Doumbia (13), Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75), Rodrigo Battaglia (88).
București, Arena Națională: 49.214 spectatori
Liga Campionilor — play-off (retur)
În tur: 0-0

Au evoluat echipele:

FCSB: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache, 6. Ionuț Larie, 15. Marko Momcilovic, 12. Junior Morais — 23. Ovidiu Popescu, 8. Lucian Filip — 80. Filipe Teixeira, 11. Constantin Budescu (10. Florin Tănase, 46), 22. Cătălin Golofca (9. Harlem Gnohéré, 62) — 7. Denis Alibec (căpitan; 98. Dennis Man, 81). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 13. Marian Pleașcă, 20. Vlad Achim, 29. William Amorim.

Sporting: 1. Rui Patrício — 92. Cristiano Piccini, 4. Sebastian Coates, 22. Jérémy Mathieu, 5. Fabio Coentrao — 16. Rodrigo Battaglia — 8. Bruno Fernandes, 23. Adrien Silva (căpitan; 25. Radosav Petrovic, 71) 9. Marcos Acuna, 77. Gelson Martins (11. Bruno César, 80) — 88. Seydou Doumbia (28. Bas Dost, 59). Antrenor: Jorge Jesus.
Rezerve neutilizate: 18. Romain Salin — 10. Alan Ruiz, 45. Iuri Medeiros, 55. Tobias Figueiredo.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenți: Bahattin Duran, Tarik Ongun; arbitri adiționali: Huseyin Gocek, Barîș Șimșek; arbitru de rezervă: Esat Sancaktar (toți din Turcia)
Observator UEFA pentru arbitri: Uno Tutk (Estonia), Delegat UEFA: Peter Lundstroem (Finlanda).
Cartonașe galbene: Bruno Fernandes (35), Ovidiu Popescu (35), Filip (41).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite