FCSB a cucerit Cupa României, după 1-0 în finala cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Finala Cupei României
Finala Cupei României
22 iulie 2020, 23:08

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Dennis Man (65), care a trimis mingea în poartă, după o minge bâlbâită de apărarea covăsneană la centrarea lui Florinel Coman.

FCSB şi-a trecut în palmares al 23-lea său trofeu al Cupei României, la meciul de debut al antrenorului Anton Petrea pe banca tehnică. ”Roş-albaştrii” au jucat prima finală după cea din 2015, când învingeau Universitatea Cluj cu 3-0 pe Arena Naţională.

Prima ocazie a meciului s-a consemnat în min. 22, când Coman a trimis puţin alături din lovitură liberă de la 22 de metri. Ovidiu Popescu (30) a şutat peste poartă, iar Man (35) a trimis şi el peste transversală din poziţie ideală. Sepsi a avut o singură situaţie periculoasă, însă centrarea lui Carnat (37) a trecut prin faţa porţii.

FCSB a jucat mult mai bine după pauză, profitând şi de o scădere în jocul echipei covăsnene.

Moruţan a avut o acţiune personală reuşită, încheiată cu un şut puternic pe centrul porţii, dar portarul Niczuly a respins în corner (54). FCSB putea deschide scorul în min. 57, când Panţîru a încheiat o acţiune cu şut violent în bară. FCSB a marcat în min. 65, prin Man, iar victoria echipei bucureştene a fost facilitată şi de eliminarea lui Bouhenna (79), care a încasat două cartonaşe galbene în decurs de doar câteva minute.

Sepsi OSK a avut şansa de a trimite meciul în prelungiri, dar Florin Tănase a respins salvator din faţa lui Celea (84).

FCSB putea câştiga şi mai clar, dar a irosit câteva şanse de contraatac pe final, iar Coman (90+1) a ratat o ocazie bună, şutând pe lângă poartă la finalul unei acţiuni personale.

Sepsi OSK a jucat în premieră finala Cupei României.

Victoria obţinută de FCSB este sinonimă cu calificarea în preliminariile Europa League atât a echipei bucureştene, cât şi a formaţiei FC Botoşani.

Înaintea fluierului de start al finalei a fost ţinut un minut de reculegere în memoria tuturor românilor care şi-au pierdut viaţa de la începutul pandemiei. Momentul a fost urmat de aplauze pentru toţi eroii din linia întâi, cărora le-a fost dedicat şi un banner: ”FINALA CUPEI se joacă azi pentru voi. În pandemie şi totdeauna, EROI!”

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite