FBI publică noi imagini cu suspectul care a plasat bombe în apropierea Congresului

Suspect căutat de FBI
Suspect căutat de FBI
10 martie 2021, 09:42

Imaginile cu suspectul au fost captate de camerele de supraveghere de pe mai multe străzi ale Capitalei SUA.

Bărbatul poartă pantaloni negri şi o bluză de trening. Chipul  său este ascuns de o glugă, o mască şi ochelari. Suspectul poartă mănuşi şi ţine un rucsac într-o mână.

FBI a publicat deja fotografii ale suspectului, în special cu încălţămintea sport de firmă pe care o purta. Autoritățile oferă o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informaţie care ar duce la arestarea lui.

Bărbatul este bănuit că a plasat bombe artizanale în apropierea sediilor partidelor Republican şi Democrat, în apropiere de Capitoliu. Bombele nu au explodat. Este posibil ca dispozitivele să fi fost plasate pentru a îndepărta poliţia de Capitoliu înaintea asaltului.

„Continuăm să credem că cineva, undeva, are informaţii a căror importanţă nu a realizat-o până acum”, a declarat directorul adjunct al biroului FBI din Washington, Steven D’Antuono.

Aceste bombe artizanale erau „dispozitive operaţionale, care ar fi putut exploda, provocând răni grave sau moarte”, a subliniat el.

Mai multe mii de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului pe 6 ianuarie, în momentul în care aleşii certificau victoria rivalului său democrat, Joe Biden, în alegerile prezidenţiale.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în cursul acestui atac. Peste 300 de persoane au fost arestate până în prezent în legătură cu participarea lor asalt.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite