Fata care a murit după ce a căzut din microbuzul școlar, în Zalău, stătea pe o bancă improvizată

20 februarie 2019, 09:42

Giulia urcase, ca în fiecare zi, în stația de la autogară ca să meargă acasă, în satul Badon, la 13 kilometri de Zalău. S-a așezat pe o bancă de lemn, chiar în dreptul ușilor din spate.

Când șoferul a accelerat, după o trecere de pietoni, ușile s-au deschis brusc.

Giulia a fost aruncată pe asfalt, lovindu-se la cap.

Șoferul nici nu a observat incidentul și și-a continuat drumul. A oprit abia după ce oamenii au început să țipe.

Oamenii acuză şoferul ca obişnuia să circule cu microbuzul supraaglomerat. Ei susțin că, imediat după tragedie, șoferul, care este și administratorul firmei de transport, a încercat să ascundă scaunul de lemn.

Surse judiciare spun că banca de lemn nu a fost găsită de polițiști.

Până în acest moment, reprezentanții companiei de transport au refuzat să discute cu jurnaliștii TVR.

Dacă se confirmă că șoferul a ascuns probe, acesta ar urma să fie reținut.

_________________________

Minora de 12 ani care a decedat marţi, în Zalău, după ce a căzut dintr-un microbuz de transport persoane căruia i s-au deschis uşile în mers, stătea pe o bancă improvizată, în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Accidentul a avut loc marți, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalău, la volanul microbuzului aflându-se un bărbat de 57 de ani, din Zalău, ce efectua o cursă regulată de transport persoane pe traseul Zalău – Dioşod.

„Din cauza faptului că nu s-a asigurat corespunzător la închiderea uşilor din spate, o minoră de 12 ani, care se afla în calitate de pasager pe o bancă improvizată, în spatele locurilor microbuzului, a căzut pe partea carosabilă. Microbuzul era prevăzut cu 15 locuri. În urma impactului, minora a decedat„, se arată în informarea de presă a IPJ Sălaj.

Echipajele de la SMURD şi Ambulanţă sosite la faţa locului au efectuat circa o oră manevre de resuscitare, însă minora nu a mai putut fi salvată.

Președintele FORT, Augustin Hagiu, spune că este vorba despre un vehicul care trebuia să efectueze inspecția tehnică o data la șase luni. Trebuie mers pe lanțul slăbiciunilor și trebuie văzut dacă s-a efectual inspecția ITP corespunzător din punct de vedere tehnic. Mașina era în starea tehnică corectă pentru a face astfel de transport, spune Augustin Hagiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite