Făt Frumos, azi și ieri. Cel mai popular personaj de basm, prezentat într-o animație ca un supererou al zilelor noastre, un ecologist cu spirit civic și înzestrat cu valori moderne

Prima animație dedicată personajului Făt Frumos din basmul românesc a fost proiectată la Târgu Mureș. Animația îl prezintă pe Făt Frumos ca un supererou al zilelor noastre, un ecologist, cu spirit civic și înzestrat cu valori moderne precum multiculturalitatea și toleranța.

22 Septembrie 2020, 11:08 (actualizat 22 Septembrie 2020, 11:09) |
Făt-Frumos, azi și ieri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Atunci când se schimbă modul fundamental de a gândi a unei societăți, se schimbă eroii și modele. Imaginea lor devine alta decât eram obișnuiți în trecut. La fel s-a întâmplat și cu cel mai popular personaj al basmelor românești, Făt Frumos. Reprezentanții Asociației DATA din București au mobilizat zeci de animatori, specialiști în comunicare și media, români și maghiari, pentru a scoate pe piață primul film de animație despre personajul Făt Frumos. Filmul, cu temă educațională, este dedicat în special celor mici și dorește să transmită mai multe mesaje publicului.

Filmul de animație realizat de Asociația DATA din București a fost proiectat pe clădirea Teatrului Național din Târgu Mureș, după ce a fost vizionat și de spectatorii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe și se dorește a fi un prim pas în promovarea lui la nivel național.

Personajul Făt Frumos se află în centrul celor mai multe basme populare românești. În basmul cult de mai târziu, autori precum Petre Ispirescu, Mihai Eminescu sau Ion Creangă păstrează trăsăturile tradiționale, unde eroul este un iscusit lutător pentru adevăr și binele comunității, înzestrat cu credință în Dumnezeu și în valorile morale, care îl fac să fie personajul pozitiv, prin excelență. Asemenea eroilor din miturile străvechi, acest personaj emblematic adună sute de ani de tradiție și cultură populară, păstrate încă vii în basmele noastre.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 19°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 15°C 17°C
CONSTANTA 21°C 19°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 16°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI