Faruri de închiriat pentru inspecția RAR. Afacerea înflorește pe internet, chiar dacă se încalcă legea

25 februarie 2019, 21:16

La o simplă căutare pe internet, dăm peste zeci de anunțuri prin care sunt oferite la închiriat faruri auto. Serviciul costă între 200 și 1000 de lei pentru o pereche de faruri. Iar doritorii nu sunt deloc puțini. Cei care au mașini aduse din Anglia apelează la astfel de servicii ca să treacă de inspecția RAR necesară înmatriculării mașinii în România.

O operațiune care ar dura undeva în jur de 20 minute și se face, potrivit celui dispus să le închirieze, înainte de a intra în curtea RAR.

Cei care vor să ocolească legea vor fi însă buni de plată pe stradă. În cazul în care un șofer este depistat în trafic ca având faruri neconforme, acesta poate rămâne fără certificatul de înmatriculare și, mai mult decât atât, se poate alege cu o amendă cuprinsă între 900 și 1200 lei.

Specialiștii auto atrag atenția că circulația pe drumurile publice cu mașini care au volan pe partea dreaptă și faruri neschimbate pune în pericol viața șoferilor.

Reprezentanții Registrului Auto Român spun că, numai anul trecut, au fost verificate în trafic aproximativ 68.000 de mașini, dintre care o treime au avut probleme cu instalația electrică de iluminare și semnalizare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite