Farul Constanţa a câştigat titlul de campioană a României la fotbal, după ce a învins-o pe FCSB cu scorul de 3-2

22 mai 2023, 09:32

Farul, care îşi trece în palmares al doilea titlu naţional, după cel obţinut de FC Viitorul în 2017, a reuşit o revenire spectaculoasă în această veritabilă finală a campionatului, după ce a fost condusă cu 2-0.

FCSB a început foarte bine meciul şi avea 2-0 în min. 17, prin golurile marcate de Adrian Şut (9), Andrea Compagno (17). Farul a revenit treptat în joc, a reuşit să reducă din diferenţă înainte de pauză, prin brazilianul Mateus Santos (42), cu capul, din centrarea lui Andrei Borza, profitând de ieşirea neinspirată a portarului Ştefan Târnovanu.

Tudor Băluţă (58) a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap, la centrarea lui Carlo Casap, iar Louis Munteanu (86) a marcat golul victoriei, din pasa lui Dan Sîrbu, după o degajare greşită a lui Iulian Cristea.

FCSB a avut o bară prin Compagno (40), dar şi Mateus Santos a ratat o ocazie uriaşă (72), şutând peste poartă de la 12 metri.

Imediat după ultimul fluier al meciului suporterii constănţenilor au invadat terenul sărbătorind titlul alături de jucători.

Farul a primit noul trofeu al campioanei Superligii, unul cu o înălţime de 58,3 centimetri şi o greutate de 5,2 kilograme, realizat de Monetăria Statului dintr-un aliaj de metale specific monetare şi placat cu argint. Pentru dezvoltarea lui, designerii s-au inspirat din teme şi motive tradiţionale precum Coloana Infinitului, dar şi referinţe din fotbalul internaţional. Trofeul a fost inscripţionat pe loc cu numele câştigătoarei.

Farul a învins-o pe FCSB în trei din cele patru meciuri jucate în acest sezon, cu 3-1 (acasă) şi 3-2 (în deplasare) în sezonul regulat, iar acum cu 3-2. FCSB s-a impus în play-off cu 2-1.

FCSB, care venea după trei victorii consecutive în play-off, are asigurat locul al doilea.

FC Farul Constanţa – FC FCSB 3-2 (1-2), Academia Hagi – Stadion Central – Ovidiu
Au marcat: Mateus Santos (42), Tudor Băluţă (58), Louis Munteanu (86), respectiv Adrian Şut (9), Andrea Compagno (17).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Mihai Marius Marica (Bistriţa); al patrulea oficial: Marian Barbu (Făgăraş)
Arbitru video: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitru asistent video: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) – CCA, Constantin Stătescu (Bucureşti) – LPF

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren