Fără „turism de beție”! Restricții pentru cei care aleg Insulele Baleare ca destinație de vacanță

19 ianuarie 2020, 15:02

Arenal, Sant Antoni de Portmany și Magaluf sunt câteva zone recunoscute pentru turiștii care vin din toată lumea doar ca să se îmbete și să producă daune.

Din cauza consumului ridicat de alcool, bătăile și așa-zisul „balconing”, săritul de la balcon, i-au alungat pe localnici din zonele turistice.

Incidentele grave sunt frecvente și cel puțin 40 de oameni au ajuns la spital în ultimii 5 ani după ce au sărit de la balconul hotelului.

Pentru stoparea acestui fenomen, comercianții din mai multe stațiuni din Ibiza și Mallorca nu mai au voie să facă oferte la băutură și nici nu mai pot să vândă alcool după ora 21.30.

Guvernul din Baleare mai interzice și așa-zisele „bărci de petrecere” și a stabilit amenzi de până la 60 de mii de euro pentru barurile care nu respectă legea, fapt care îi nemulțumește pe mulți patroni.

Insulele Baleare sunt printre cele mai populare destinații turistice din Spania, cu peste 13 milioane de vizitatori în 2018. Mulți sunt tineri din alte țări europene, atrași de viața de noapte din Ibiza și Mallorca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă