TELEJURNAL REGIONAL

Fără relaxare în sesiune: Cei mai mulți studenți din Iași își vor da examenele online

Cu toate că Iaşul este în scenariul verde, conducerile universităţilor nu s-au relaxat în totalitate. Ieri, la Iași, au fost depistate pozitiv 26 de persoane, iar de la începutul lunii mai s-au înregistrat constant sub 50 de infectări cu SARS-COV-2  pe zi, ceea ce a dus, într-adevăr, la o relaxare importantă.

21 Mai 2021, 10:38 (actualizat 21 Mai 2021, 10:39) Știrile TVR |
Covid-19, o grijă în plus în sesiune
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Precauțiile se mențin, însă, pentru studenții ieșeni. Multe dintre universitățile din Iași au ales să menţină scenariul de predare hibrid, în timp ce altele rămân în sistem exclusiv online.

Cu unele excepții, nici examenele din sesiune nu-i vor aduce pe studenţi înapoi în amfiteatre, iar cei care vor fi prezenți fizic nu vor fi condiționați de vaccinare. Nicio universitate nu are încă o evidență clară a tinerilor care s-au imunizat.

La Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” doar patru facultăți desfășoară cursurile față în față. Celelalte au optat pentru predarea online, iar examenele vor fi susținute în același fel.

Deşi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi a adoptat un sistem hibrid de predare, sesiunea se va desfășura online.

Atât la Cuza, cât și la Universitatea Tehnică, eventuală prezența a studenților în sălile de examen nu e va fi condiționată de prezentarea adeverinței de vaccinare.

Studențîi care au dorit să se vaccineze au putut face acest lucru în cadrul campaniilor de imunizare fără programare. Nicio universitate nu are însă o evidență clară a tinerilor care au procedat astfel.

Universitatea AL I Cuza și Universitatea Tehnică au anunțat deja că examenele de licenţă şi cele disertaţie vor fi susţinute exclusiv online.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI