MOLDOVA AZI

Fără propagandă rusească. La Chișinău a fost votată o lege impotriva propagandei

Moldova se apără de propaganda rusească printr-o lege care interzice difuzarea emisiunilor informativ - analitice și a celor militare din Federația Rusă. Experții nu sunt atât de siguri ca spațiul mediatic se va mai curăța. Rusia, spun ei, investeşte prea mult în propagandă, ca să se sperie acum de sancţiunile Republicii Moldova.

13 Ianuarie 2018, 13:22 (actualizat 13 Ianuarie 2018, 13:26) |

Se impunea o lege care să stăvilească valul de minciună ce vine din Federaţia Rusă prin piaţa media. Ținta este populaţia Republicii Moldova. Cel puţin, asta cred unii membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Ei spun că Legea Anti-propagandă ar trebui să facă ordine în presa din Republica Moldova.

Legea anti-propagandă interzice difuzarea şi retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare din statele care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, adică Federaţia Rusă.

Unele interdicţii sunt la graniţă cu cenzura, spun unii experţi.

Preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului crede că legea prevede limite, aşa încât, prin securizarea spaţiului informațional, să nu se ajungă la extrema cenzurii.

Şi totuşi, legea nu este perfectă, spun unii experţi media. Posturile ruseşti care retransmit în Republica Moldova și care nu vor respecta legea vor fi sancţionate cu amenzi de la 40 de mii de lei, până la 70 de mii. Când încălcările vor fi repetate, amenda va ajunge cel mult până la 100 de mii de lei. Mult prea puţin, spun experţii, în condiţiile în care statistica arată că Federaţia Rusă investeşte anual 5 miliarde de dolari în instituţiile media de propagandă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI