Fără liste de așteptare la înscrierea copiilor în creșe. Proiect online în sectorul 3 al Capitalei

17 aprilie 2018, 20:11

La stat, părinţii achită doar contravaloarea mesei – 12 lei pe zi, în timp ce la creşele private tariful variază între 700 şi 1.500 de lei.

Marea provocare pentru părinți este însă aceea de a găsi un loc în creșele de stat.

Anul trecut, în București erau înregistrați aproape 76.000 de copii între 0 și 3 ani. Doar puțin peste 3.800 și-au găsit un loc în una dintre cele 34 de creşe din Capitală, potrivit Primăriei generale.

Oficialii au însă planuri mari.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „În sectorul 5 vom construi 5 afterschool, în sectorul 2 – 5 creșe, iar în sectorul 6 – 5 săli de sport multifuncționale”.

O creșă nouă, cu 132 de locuri, a fost inaugurată în sectorul 3.

Acum avem înscriși 162 de copii, pentru că jonglăm cu prezența. Nu toți vin în aceeași zi și atunci să avem în permanență, să nu avem grupe goale cu 2-3 copii„, explică directorul economic al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, Carmen Olariu.

Primăriile vor să ușureze și misiunea părinților.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3: „Un modul online, în care cei care au copii și au nevoie de servicii să îl înregistreze într-o creșă nu mai trebuie să plece de acasă, ci pur și simplu de acasă se înscrie la creșă în sectorul 3”.

Situația e dramatică în toată țara. Potrivit Institutului de Statistică, în 2016, în România existau numai 39 de creșe pentru aproape 770 de mii de copii până în 3 ani. Între timp, numărul micuților a mai crescut. Chiar dacă au mai fost deschise câteva unități, listele de așteptare rămân lungi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite