Fără grădiniţe cu bulină. Măsura a fost luată de Primăria Sectorului 4 din Capitală

25 august 2019, 18:19

Grădiniţa 194 din Sectorul 4 a fost construită în 1968. Este încadrată în clasa întâi de risc seismic. Părinţii nevoiţi să-şi lase copiii acolo stăteau mereu cu inima strânsă, de teamă că în fiecare clipă cei mici sunt expuşi pericolului.

“Aceste grădiniţe nu au plăci turnate. Nu au structură cu stâlpi şi placă, ci funcţionează pe o placa de BCA”, explică primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Prin urmare, singura soluţie viabilă şi mai puţin costisitoare este dărâmarea şi construirea uneia noi, de la zero. Până atunci, copiii vor merge la grădiniţa improvizată în modulele amplasate în curte. Alte patru grădiniţe încadrate în clasa întâi de risc seismic vor avea aceeaşi soartă. Iar una va fi reconsolidată.

 

“Din punct de vedere estetic sunt deosebite, din punctul de vedere al calităţii actului didactic, acesta nu va fi afectat”, susţine directoarea şcolii nr. 194, Lucia Mitchevici.

Cu toate acestea, unii dintre părinţi sunt nemulţumiţi de faptul că noile adrese unde au fost relocate grădiniţele se află la distanţe mari faţa de cele vechi şi, implicit, faţă de domiciliile lor.

Şi celelalte grădiniţe din Sectorul 4, aflate într-o stare vizibilă de degradare, au fost mutate în spaţii închiriate, până când vechile sedii vor fi reconsolidate. Părinţii se plâng însă că unele sunt prea departe sau în zone fără mijloace de transport în comun. Statisticile ISU arată că în toată ţara peste 170 de grădiniţe, şcoli, licee şi facultăţi se află în clădiri cu risc seismic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite