Fără cravată pentru a economisi energie - premierul Spaniei le cere membrilor guvernului, funcționarilor publici și chiar și celor din mediul privat să renunțe la acest articol vestimentar

Premierul Spaniei a renunțat la cravată pentru a economisi energie și i-a îndemnat pe toți angajații din administrație și din mediul privat să renunțe la etichetă și să adopte ținute lejere, de vară. El a adăugat că e suficient să intri într-un centru comercial pentru a realiza că temperatura este mult prea joasă.

30 Iulie 2022, 12:17 (actualizat 30 Iulie 2022, 18:54) Știrile TVR |

Pedro Sanchez vrea să reducă în Spania consumul de energie cu 7%.

Renunțarea la cravată este doar un prim pas.

Săptămâna viitoare vor fi anunțate și alte măsuri, cum ar fi creșterea temperaturii la 27 de grade în interiorul spațiilor comerciale și în mijloacele de transport. La iarnă, nu vor fi mai mult de 19 grade Celsius.

"Aş vrea să remarcați că nu port cravată. Asta înseamnă că fiecare dintre noi putem economisi energie. Şi i-am rugat pe toți miniştrii, toți funcționarii publici şi aş dori să rog şi mediul privat, dacă nu a făcut deja acest lucru, să nu poarte cravată decât dacă este strict necesar. Pentru că în felul acesta vom reuşi să economisim energie, un lucru extrem de important pentru țara noastră", a declarat premierul Spaniei, Pedro Sanchez.

Nu e prima dată când cravata devine subiect de dispută la nivel înalt.

VEZI și Cravata, subiect de dispută în Parlamentul francez. Republicanii cer ca ţinuta deputaţilor să respecte funcţia şi locul în care îşi desfăşoară activitatea

În 2011, președintele Congresului spaniol i-a atras atenția unui ministru să nu mai poarte cravata la ședințe pentru a reduce energia, făcând aluzie la temperatura mult prea joasă din sală. El a susținut că fiecare grad în plus reduce cu 7% consumul de electricitate și a dat exemplul politicienilor japonezi, care au renunțat la cravată în 2005 pentru a economisi energie.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI