Fără carantină în Cluj-Napoca, deși pragul de incidență a infectărilor se apropie de 7 la mia de locuitori. Autoritățile au schimbat marja de calcul cu 3 zile

25 martie 2021, 11:46

Rata de incidență în Cluj-Napoca se apropie de indicele de 7, astfel că a intrat din nou în discuție carantinarea orașului.

Clujenii sunt sceptici în privința unei astfel de măsuri și nu văd cu ochi buni nici închiderea magazinelor, ceea ce se discută în prezent la nivel național.

Sunt și persoane care consideră că este necesară o înăsprire a măsurilor, în condițiile în care, miercuri, 388 de clujeni au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Deși municipiul Cluj-Napoca are o rată de infectare de 6,57, ceea ce putea însemna intrarea în carantină, autoritățile au schimbat marja de calcul cu 3 zile.

În plus, din punct de vedere legal, carantina trebuie să fie propusă de Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ, în funcție de analize exacte.

Și în municipiul Dej rata este în creștere, indicele ajungând la 7.

Autoritățile clujene susțin accelerarea vaccinării. Premierul a avansat scenariul ca, la sfârșitul lunii aprilie, să se ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite