Fără cărți de identitate noi pentru 30 de zile! Explicația: furnizorul care producea masa plastică a fost schimbat, iar utilajele noului furnizor nu sunt compatibile cu dispozitivele statului român

Dacă v-a expirat cartea de identitate, să stiţi că preschimbarea documentelor în aceasta perioadă întârzie mult - până la o lună de zile! În serviciile de evidenţă a populaţiei se pot tipări doar câteva documente zilnic, după ce furnizorul care producea materialul pentru acte a fost schimbat. Până când situaţia va reintra în normal, cei cu documente expirate nu vor fi sancţionaţi. În timpul stării de alertă, valabilitatea acestora se prelungeşte automat.

01 Martie 2021, 21:23 (actualizat 01 Martie 2021, 21:28) |
Eliberarea unui buletin poate dura și o lună
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cine vrea să își schimbe buletinul în această perioadă primește noul document cu mare întârziere. Poate aștepta chiar și 30 de zile!

În Timișoara, unde zilnic sunt depuse 200 de cereri pentru schimbarea actului de identitate, autoritățile județene nu au ce face. Prelungesc termenul de primire la 30 de zile și limitează programările pentru reînnoire.

Probleme sunt în toată țara. S-a schimbat furnizorul care producea materialul plastic, iar utilajele acestuia nu sunt compatibile cu dispozitivele învechite ale statului român. Au fost trimise în Germania pentru a fi reconfigurate, iar procedura durează.

Aceasta întârziere nu trebuie să fie însă un motiv de îngrijorare. Pentru preschimbare sunt la dispoziție 90 de zile după încetarea stării de alertă.

În acest moment, autoritățile emit documente de identitate doar celor le-au pierdut sau le-au distrus și celor care trebuie să plece în străinătate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI