Fără bani pentru generozitate. ONG-urile pierd milioane de euro pentru că a scăzut numărul firmelor care pot face donații

Organizaţiile nonguvernamentale au pierdut peste 40 de milioane de euro anul acesta din cauza schimbării legislației la începutul anului. Firmele care le puteau dona aceşti bani pentru proiecte nu se mai încadrează în categoria întreprinderilor care trebuie să plătească impozit pe profit. Iar de anul viitor, situaţia ar putea fi și mai dramatică.

02 Noiembrie 2017, 23:05 (actualizat 02 Noiembrie 2017, 23:21) Știrile TVR |
Fără bani pentru generozitate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În ultimii doi ani, Asociaţia MagiCamp a strâns aproape un milion de euro de la firmele care au donat până la 20% din impozitul pe profit.

La începutul acestui an, Ordonanţa 3 a redus cu 50.000 numărul companiilor care mai pot face donații de până la 20 la sută din impozitul pe profit.

Asociaţia "Dăruieşte viaţă" a construit, în timp, cu aceşti bani,  camere sterile pentru copii, laboratoare de biologie moleculară și a renovat secţii de oncologie.

De anul viitor, lucrurile se vor complica şi mai mult, când plafonul de la care o companie va plăti impozit pe profit ar urma să crească la 1 milion de euro. Aşa că 80% dintre întreprinderile mici şi mijlocii nu vor mai putea face sponsorizări deductibile.

Reprezentanţii ONG-urilor propun ca firmele cu cifra de afaceri de până în 500.000 de euro să poată face sponsorizări către ONG-uri, direcţionând din impozitul pe venit și nu pe profit.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI