Fără băi, dar cu computere noi. Școala din satul gălățean Hanu Conachi nu are toaletă în interior și nici centrală termică

3 septembrie 2019, 19:06

Pe 9 septembrie, copiii ar fi trebuit să găsească întreaga școală racordată la sistemul centralizat și toaletă în interior. Angajații primăriei au încercat să acceseze fonduri europene însă proiectul a întârziat, iar banii s-au pierdut.

La școala din Hanu Conachi sunt două corpuri de clădire. În cel vechi, există sobe cu lemne. Centrala termică a fost montată doar în imobilul nou. Tot aici ar fi trebuit să fie inclusă și toaleta, dar nu în acest an școlar. Primăria a comandat un nou studiu de fezabilitate.

Părinții sunt nemulțumiti de condiții, însă nu au ce să facă.

Totuși, elevii din Hanu Conachi vor avea la clase și în sala de informatică laptopuri și computere noi.

Și autorizația de securitate la incendiu lipsește în continuare în mai multe școli: 29 numai în județul Galați. Iar la nivel național sunt 4000 de unități școlare în această situație.

În majoritatea cazurilor, deficienţele vizează instalarea necorespunzătoare a centralelor termice sau a uşilor de evacuare care sunt fie prea puţine, fie prea mici, fie se deschid spre interior.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite