VIDEO ORA DE ŞTIRI

Fără animale sălbatice la circ. Petiţie online după ce 11 animale au murit în incendiul de la adăpostul din Capitală

Doi tigri bengalezi au murit asfixiaţi în incendiul care a cuprins adăpostul Circului Globus din Capitală. Au pierit şi nouă animale ale unei dresoare din Ucraina: câini, pisici şi porcuşori vietnamezi. Pompierii au reuşit să salveze peste 20 de animale. Managerul circului bucureştean bănuieşte că focul a pornit de la un calorifer cu ulei din clădirea unde erau îngrijitorii. Tema a fost dezbătută de invitatul Orei de Ştiri, Csibi Magor, director de program, World Wide Fund România.

12 Ianuarie 2017, 23:40 (actualizat 13 Ianuarie 2017, 00:08) |
Ora de Știri. Fără animale sălbatice la circ
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Animalele erau ţinute într-un adăpost de la marginea Capitalei. Pe la 5 dimineaţa, când s-a aprins focul, îngrijitorii erau cât pe ce să-l stingă singuri, când a izbucnit o flacără puternică.

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj de la descarcerare şi două ambulanţe.

Fumul foarte dens i-a răpus pe Amza şi pe Birlic, doi tigri bengalezi care au bucurat mii şi mii de copii. Fuseseră pensionaţi de câţiva ani, după ce dresorul lor, Ştefan Pleşoianu, s-a îmbolnăvit. Tigrii aveau peste 10 ani.

Au murit şi trei câini, patru pisici şi doi porcuşori vietnamezi. Erau animalele Liudmilei, o dresoare din Ucraina.

Au fost salvaţi şapte tigri, două cămile, doi ponei, un cal, un cangur, trei ogari şi câteva capre.

Trei tigri retraşi din activitate vor fi duşi acum la Grădina Zoologică din Bucureşti. Acolo va ajunge şi un mascul de cămilă albă. Şi un cangur pitic. Poneii, calul, ogarii şi căpriţele vor ajunge la manejul de la circ.

Adăpostul care a luat foc e folosit din 2011, după ce o suprafaţă mare din terenul de la circul Globus a fost retrocedată. Acoperişul fusese reparat vara trecută. Acolo nu vor mai fi duse animale.

Circul negocia cu mai multe grădini zoologice să mai plaseze din cele retrase din activitate.

O petiţie pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri, iniţiată după incendiu, a strâns, în doar câteva ore, peste 15 mii de semnături.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 20°C
IASI 17°C 19°C
CLUJ 17°C 17°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 20°C 20°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI