Familiile militarilor care au murit în accidentul de la Dâmbovicioara vor primi ajutoare din partea statului

30 iunie 2017, 16:27

ACTUALIZARE Cei trei militari decedaţi în accident au fost înaintaţi în gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului Apărării Naţionale.

Pentru plutonierul-major Mihai Ionuț Toma se acordă un ajutor de 64 309 lei, pentru caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană 40 723 de lei, pentru caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, 38 533 de lei.

Cei doi caporali aveau fiecare câte un copil care vor primi, de la clasa 0 până la 26 de ani, dacă studiile sunt neîntrerupte, burse de studiu.

Potrivit legislației, soțiile celor decedați au dreptul la încadrarea în funcții militare.

Cei trei militari vor fi înmormântați duminică.

Un camion cu 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a căzut, joi seara, într-o prăpastie adâncă de 40-50 de metri, la limita judeţelor Argeş şi Braşov, în localitatea Dâmbovicioara.

Trei militari au murit, iar nouă au fost grav răniţi. Unii dintre ei au fost aduşi în cursul nopţii la Bucureşti, la Spitalul Militar Central. Doar un militar din camionul cazut în prăpastie a scăpat nevătămat: şoferul, care a reuşit să se arunce din cabină.

Camionul era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se întorcea de la un exerciţiu. Mergea de la Cincu spre Câmpulung.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă