Familiile israelienilor luați ostatici de Hamas critică vehement decizia de a permite ajutorul din Egipt în Fâșia Gaza

Tânără luată ostatică de Hamas
Tânără luată ostatică de Hamas
19 octombrie 2023, 13:37

Mai mulți membri ai familiilor israelienilor ținuți captivi de teroriștii Hamas și-au exprimat dur dezacordul.

CITEȘTE și Ajutoarele pentru palestinienii din Gaza nu vor intra prin Israel. Premierul Benjamin Netanyahu a condiționat sprijinul umanitar de eliberarea ostaticilor

„Decizia de a permite ajutorul umanitar ucigașilor din Gaza a provocat o mare furie în rândul membrilor familiilor”, a transmis organizația „Bring Them Home Now” (Aduceți-i acasă acum, n.r.), formată pentru a reprezenta familiile celor răpiți.

„Vă reamintim că bebeluși, copii, femei, soldați, bărbați, bătrâni – unii dintre ei cu serioase probleme de sănătate, răniți și împușcați – sunt ținuți sub pământ ca animalele, fără niciun fel de condiții umane, iar guvernul Israelului îi tratează pe ucigași cu baclava și medicamente”, a subliniat grupul reprezentativ.

La insistențele Washingtonului, Israelul a anunțat că va permite ca rezerve de apă, medicamente și mâncare să ajungă în sudul Fâșiei Gaza, dinspre Egipt. Israelul a tăiat aceste ajutoare după atacul îngrozitor din 7 octombrie comis de Hamas, în care cel puțin 1.300 de israelieni au fost uciși, cei mai mulți civili.

Teroriștii Hamas care au intrat în Israel de pe uscat, de pe mare și din aer, sub un baraj de mii de rachete, au luat cel puțin 203 ostatici, potrivit celui mai recent bilanț, anunțat astăzi.

Biroul lui Benjamin Netanyahu a precizat că Israelul va interveni dacă ajutorul umanitar este deturnat de Hamas.

Israelul și-a declarat dezideratul de a eradica Hamas, care conduce în Fâșia Gaza.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite