Familii rupte în două de război. De trei săptămâni, Yuryi și mezinii Anna și Andrei sunt în Craiova

Războiul desparte familii. De o lună, vedem soţi care îşi iau adio, femei îngrozite şi copii speriaţi. Fiecare duce o poveste tristă şi se uită spre viitor cu teamă, dar şi cu recunoştinţă, pentru că aici, în România, au parte de siguranţă şi linişte. Este datoria noastră morală, a celor care trăim într-un loc sigur, să-i primim şi să-i ajutăm. Şi putem face asta, inclusiv donând în campania TVR Craiova.

27 Martie 2022, 23:51 (actualizat 28 Martie 2022, 00:31) Știrile TVR |

Yuryi Blagodyr este din Odesa. Până la izbucnirea războiului, avea o viață frumoasă și liniștită, alături de soție și de cei 4 copii ai lor. Lucra în port și nu ducea grija zilei de mâine.

Totul s-a terminat odată cu invazia armatei ruse. Atunci a fost nevoie să găsească puterea să își lase jumătate din familie în țara invadată de armata rusă.

De trei săptămâni, Yuryi și doi dintre copii săi, mezinii Anna și Andrei, sunt în Craiova. Nu se mai trezesc în zgomotul alarmelor. Se bucură de liniştea acestor locuri și de căldura cu care sunt tratați. Dar abia așteaptă să revină acasă.

La Craiova este și soacra lui Iuryi, care a fugit împreună cu ei din orașul amenințat de armata rusă. Femeia, fostă profesoară de engleză,spune că îi este dor de orașul natal, de nepoți şi de viața pe care au avut-o.

În Craiova, acești refugiați au primit ajutor din partea unor oameni cu suflet mare: le-au oferit cazare, mâncare și îmbrăcăminte. I-au ajutat inclusiv să işi deschidă un cont bancar, iar pe Anna au înscris-o la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti". Este, de altfel, singurul copil refugiat din Ucraina înscris la o şcoală din Craiova.

Cei care vor să ajute refugiații ucraineni cazați în Oltenia pot dona alimente neperisabile şi produse igienico-sanitare la cea mai apropiată biserică, sau bani în conturile deschise de numeroase asociații.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI