TELEJURNAL REGIONAL

Familii din medii defavorizate, consiliate pentru a nu renunța la școală. "Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate", un proiect World Vision

Fiecare copil are dreptul la educație. O spun și cei de la World Vision, care desfășoară până la anul o campanie intitulată "Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate". Se dorește astfel diminuarea și chiar eradicarea fenomenului de abandon școlar. Pentru asta este nevoie de consilierea copiilor, dar și a părinților din medii defavorizate. Au făcut acest lucru și în comuna doljeană Predești, la biserica din localitate.

30 Noiembrie 2020, 11:11 (actualizat 30 Noiembrie 2020, 11:27) |
Dreptul la invatatura intre vis si realitate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Anișoara Popa este din Predești. Are 44 de ani și 10 copii. Cel mai mic are 2 ani, restul de 9 ar trebui să participe la lecțiile online. Cei mai mici sunt la grădiniță, cel mai mare dintre copii în clasa a XI-a.

Sunt 9 copii care au ore online în același timp și doar 3 tablete. Ca mamă, Anișoara Popa a fost nevoită să-i aleagă pe cei trei care să poată participa la ore.

La fel ca și alte zeci de copii din comuna doljeană Predești, copiii de vârstă școlară resimt nu doar lipsurile materiale, ci și nevoia unui timp de calitate petrecut cu părinții. Tocmai de aceea, în campania  "Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate", organizatorii și-au propus și o școală a părinților.

Aproape 200 de părinți, dar și 700 de copii din 3 localități doljene și din una vasluiană sunt prinși în acest proiect.

La finalul activităților care au avut loc la biserica din comuna Predești, copiii participanți au fost premiați cu câte o tabletă.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 2°C
IASI 4°C 0°C
CLUJ 2°C 1°C
CONSTANTA 8°C 2°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 1°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI