Permise speciale de intrare în Ucraina pentru părinții veniți din întreaga lume să-și ia acasă bebelușii născuți de mame-surogat

Familii din lumea întreagă - inclusiv din România - fac presiuni asupra guvernului de la Kiev să le permite intrarea în Ucraina. Vor să își ia acasă bebelușii născuți de mame-surogat. Datorită legislației sale liberale, Ucraina este considerată unul dintre centrele importante ale Europei pentru inseminare artificială şi maternitate surogat.

12 Iunie 2020, 14:39 |

119 familii din lumea întreagă au solicitat permise de intrare în Ucraina pentru a putea lua 125 de bebeluşi.

Cei care au reușit să își țină pentru prima dată nou-născuții în brațe au avut mult de așteptat. Pandemia a închis la mijlocul lunii martie granițele pentru străinii nerezidenti și le-a fost imposibil să ajungă la copiii lor născuți de mame purtătoare - și să îi ia acasă. După ce au intrat în Ucraina, cu multe intervenții și presiuni, au fost plasați două săptămâni în carantină și nerăbdarea a ajuns la cote maxime. Dar acum și-au văzut visul cu ochii.

Ucraina are o adevărată industrie înfloritoare în materie de mame-surogat; este una dintre puținele țări care permit străinilor să recurgă la aceste servicii oferite de 50 de clinici. Acestea fac eforturi acum să își asigure clienții că bebelușii primesc cele mai bune îngrijiri, în așteptarea călătoriei spre casă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 9°C
IASI 4°C 8°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 7°C 14°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI