Familia Regală a României susţine cauza Republicii Moldova, la Stockholm

În Suedia, în același loc în care Regele Mihai milita acum 21 de ani pentru integrarea României în Uniunea Europeană, custodele Coroanei a ţinut un discurs despre situația în care se află Republica Moldova și importanţa integrării ei în UE. Suediei este ţara care deţine acum președinția Consiliului Uniunii Europene.

08 Martie 2023, 20:37 (actualizat 08 Martie 2023, 23:29) Știrile TVR |

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu se află de câteva zile în Suedia. La Institutul Suedez al Afacerilor Internaționale, custodele Coroanei a vorbit despre importanța integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, în actualul context.

Majestatea Sa Margareta a mai spus că obiectivul pe care și-l asumă Familia Regală a României, cu sprijinul Guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, este acela de a se asigura că Republica Moldova nu va fi mistuită de tragedia care afectează acum Ucraina; că guvernul ei reformist este sprijinit și că cetățenilor din Moldova li se permite să decidă propriul viitor. După conferința de la Institutul de Relații Internaționale, Familia Regală a României a plecat la Palatului Regal din Stockholm.

În seara aceasta, Ambasada Republicii Moldova la Stockholm va fi gazda unei întâlniri cu Familia Regală a României.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 31°C
IASI 30°C 31°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 24°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI