Familia Regală a României, invitată la încoronarea Regelui Charles

13 aprilie 2023, 12:50

Tot mai multe familii regale își anunță prezenta la evenimentul istoric programat pe 6 mai, la Londra.

Familia Regală a primit invitație și a confirmat că va participa la eveniment.

Familia Regală a României se înrudește cu Casa Regală Britanică și au avut dintotdeauna o relație apropiată. În exil, Regele Mihai și familia Majestății Sale erau invitați deseori la evenimentele de la curtea britanică, iar la revenirea în țară, Majestatea Sa Margareta și Regele Charles au colaborat în mai multe proiecte pentru a-i ajuta pe români.

România va fi reprezentată, oficial, de președintele Klaus Iohanis și de soția sa. Sunt așteptați să participe însă și alte persoane din țara noastră, apropiate Regelui Charles: contele Kalnoky sau colaboratori ai fundațiilor pe care le-a păstorit în  România.

Până acum au confirmat participarea la ceremonia de încoronare de la Londra, prințul moștenitor Fumihito și prințesa moștenitoare Kiko ai Japoniei, care îl vor reprezenta pe împăratul Naruhito, prințul moștenitor Frederik și Prințesa moștenitoare Mary ai Danemarcei, Regele Carl al XVI-lea Gustav și Regina Silvia ai Suediei, dar și Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei. Prințul Albert de Monaco a fost printre primii șefi de stat care și-au confirmat prezența la marele eveniment care va avea loc la Westminster Abbey.

În urmă cu 70 de ani, la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, au participat 8.251 de invitați, iar Westminster Abbey a fost închisă timp de cinci luni pentru a se adaugă locurile suplimentare pentru invitați. De data aceasta, Regele Charles va folosi doar cele aproximativ 2.200 de locuri ce reprezintă capacitatea normală a bisericii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite