Familia Regală a României, la Varșovia. A fost aniversat centenarul vizitei de stat a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria în Polonia

3 iulie 2023, 19:39

În urmă cu o sută de ani, Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria ajungeau la Varșovia, în Polonia, cu Trenul Regal. Istorici și autorități locale au vorbit despre acel eveniment și i-au dedicat o expoziție pe principala arteră turistică a Varșoviei.

Cosmin Onisii, ambasadorul României în Polonia: Vizita cuplului regal al României a avut semnificaţie simbolică, fiind prima la nivelul şefilor de stat în Polonia renăscută ca stat. Poate vă amintiţi că la acea vreme ambele state erau foarte interesate în consolidarea statutului obţinut prin atâtea sacrificii în Primul Război Mondial.

Expoziția va rămâne deschisă la Varșovia până pe 22 iulie și va face parte dintr-o serie de evenimente dedicate centenarului vizitei Familiei Regale a României în Polonia. La recepția de la Ambasada României din Varșovia au fost invitați ambasadori, atașați militar din țările NATO și ale Uniunii Europene, reprezentanți ai Ministerului de Externe și ai Apărării din Polonia, precum și militari români aflați în misiune în țara gazdă.

ASR Radu Duda, Principele Consort: Dacă treci prin parc în centrul Varşoviei şi te uiţi la acele frumoase fotografii sub copacii încântători şi în lumina de vară, ai putea să scapi din vedere faptul că acest parteneriat a fost construit din simţul datoriei pentru identităţile naţionale şi suveranitatea ţărilor noastre.

În ultimele decenii, Familia Regală a României a vizitat Republica Polonă de patru ori, iar Regele Mihai I s-a întâlnit de două ori la București cu fostul președinte Lech Wałęsa (1990-1995), ultima dată în 2014.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite