Familia Regală a României, în vizită la Institutul Suedez de Apărare

8 martie 2023, 17:29

Familia Regală a României a fost primită la Institutul Suedez de Apărare, iar marţi, Institutul Cultural Român din Stockholm a vernisat expoziția unei românce ale cărei tablouri sunt cumpărate de Regele și Regina Suediei.

Este o săptămână intensă pentru Suedia, în contextul aderării la NATO.

Familia Regală A României va reveni în Suedia în toamnă, atunci când Regele va aniversa 50 de ani de domnie.

Familia Regală a vizitat Suedia în perioada fierbinte, se poartă discuţii despre aderarea Suediei şi Finlandei la NATO şi îngrjorările sunt mari, există ţări care se opun.

Studenți și profesori ai universității de apărare au purtat un dialog cu Familia Regală despre contribuția României la NATO și la UE, securitatea Europei de Sud-Est și despre aspirațiile Republicii Moldova de a deveni membru al Uniunii Europene.

Sunt teme care vor fi puse în discuţie de mai multe instituţii pe care Familia Regală a României le va vizita în această săptămână.

Seara s-a încheiat la Institutul Cultural Român cu un vernisaj care a creat o punte între culturile europene, pentru că a reunit reprezentanți ai parlamentului suedez și ambasadori din România, Republica Moldova, Polonia și alte state .

Dorina Mocan este celebră în Suedia pentru că regele și regina Suediei îi cumpără tablourile.

Familiile Regale ale României și Suediei au ținut legătura permanent, iar astăzi Majestatea SA Margareta va lua prânzul cu Regele Carl XVI Gustaf, Regina Silvia, cu Principesa Moștenitoare Victoria și cu Principele Daniel.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite