Familia polițistului Bogdan Gigină acuză DNA de tergiversarea anchetei. Reacția Direcţiei Naţionale Anticorupţie

19 ianuarie 2018, 13:07

La mai bine de doi ani de la accidentul polițistului motociclist, dosarul este încă la procurori.

În toamna lui 2015, Bogdan Gigină deschidea drumul coloanei oficiale a ministrului de Interne de atunci, Gabriel Oprea. Polițistul era pe motocicletă, deși vremea nu ar fi permis asta: ploua și era frig.

În urma criticilor aduse, DNA a anunțat public stadiul în care se află cercetările: au fost audiate 60 de persoane, s-a făcut o expertiză tehnică și au fost inculpate o persoană juridică, firma care nu a semnalizat groapa în care a aczut polițistul și Gabriel Oprea, la acea dată ministru de Interne și vicepremier. Inițial, fostul demnitar a fost acuzat de abuz în serviciu, iar ulterior de ucidere din culpă.

Ancheta DNA a fost întârziată din cauza faptului că a procurorii au așteptat desecretizarea unor documente care aveau legătură cu ancheta. Au făcut cerceri către 5 instituții publice.

Doar o parte dintre documente au fost declasificate, iar acest lucru s-a întâmplat abia în decembrie anul trecut și, în această lună, se precizeaza în comunicatul DNA.

Situația s-ar putea schimba după ce, ieri, Curtea Constituţională a dat dreptate Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a stabilit că judecătorii pot da acces la informaţiile clasificate și avocaților din dosar, dacă acestea pot contribui la aflarea adevărului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite