Familia lui Michael Schumacher dă în judecată o revistă care a publicat un interviu fals, generat de inteligența artificială, cu marele campion

21 aprilie 2023, 11:26

Ultimul număr al revistei Die Aktuelle îl are pe Schumacher pe copertă și un titlu care anunță primul interviu cu acesta din ultimul deceniu. În articol era însă clar că răspunsurile la întrebările jurnaliștilor erau de fapt generate de un program de inteligență artificială.

Articolul include citate false atribuite lui Schumacher despre  viaţa sa de familie după accident şi despre starea de sănătate. Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher, a declarat că aceasta intenţionează să se adreseze justiţiei.

Michael Schumacher nu a mai fost văzut în public din 2013, când a suferit un grav accident la schi, în Alpii francezi. De atunci, familia a avut grija să-i protejeze viața privată, a limitat drastic accesul altor persoane și oferă sporadic informații despre starea sa de sănătate.

Într-un documentar din  2021, soția lui Schumcaher a povestit că locuiesc împreună, fac terapie și încearcă pe cât posibil să fie o familie.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1: are şapte coroane, la egalitate cu Lewis Hamilton. S-a trezit din comă la şase luni după accident și a fost transferat la un centru de reabilitare din Lausanne, Elveţia, iar de acolo la cabana familiei din Gland, amenajată special pentru a-i oferi îngrijirea corespunzătoare. Campionul german se mai afla aici în 2021, când a fost lansat  documentarul „Schumacher”.

 

 

„Ce este privat este privat, aşa cum a spus el întotdeauna. Michael ne-a protejat întotdeauna, iar acum noi îl protejăm pe Michael”, declară în documentar soţia sa, Corinna Schumacher.

Cei doi au un fiu, Mick, în vârstă de 24 de ani, și o fiică, Gina-Maria, de 26 de ani. Mick este și el pilot de formula 1, iar în prezent este pilot de rezervă la Mercedes, echipa la care tatăl său şi-a încheiat cariera.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite